Over ons

“Minder zorg over afval, meer aandacht voor zorg”

Verzorging in een menswaardige omgeving. Dat verdient iedereen. Less2Care gelooft dat verzorgers en bewoners van zorginstellingen een prettigere woon- en werkomgeving krijgen als er geen vuiltje aan de lucht is – letterlijk. Daarom helpen we zorginstellingen om de inzameling, opslag en het transport van incontinentie- en restafval makkelijker, efficiënter en hygiënischer te maken.

Ons verhaal begint niet met een voorliefde voor incontinentieafval. We kunnen niet roepen dat we hier altijd al van hebben gedroomd. Toch liggen onze roots wel degelijk in de zorg. Jop van Haaren, oprichter van Less2Care, zag dat het huiselijke gevoel in een zorginstelling nog weleens teniet werd gedaan door de traditionele verpleeghuisgeur die er rondhing. Voor de bewoners was dit niet prettig, maar ook voor de medewerkers en de bezoekers niet.

Daar moest toch een oplossing voor zijn? En ja. Het antwoord lag in een vacumeerapparaat dat alle geuren rondom incontinentieafval kon isoleren. Uiteindelijk is Less2Care doorgegroeid tot marktleider binnen Europa. Alle producten worden geproduceerd in Nederland en zijn in nauwe samenwerking met verpleeghuizen door Less2Care ontwikkeld.

Kunnen wij jou hier wellicht bij helpen?

We komen graag bij je langs om samen te onderzoeken welke oplossingen bij jouw zorginstelling passen. Even bellen of het contactformulier invullen, is al voldoende. We kijken ernaar uit!

Hiervan gaan wij blozen…

  • Het vacumeren van incontinentiemateriaal was een groot succes op onze nieuwe locatie. De handelingen bleken eenvoudig uit te voeren, er is geen geuroverlast meer en de kosten voor afvoer zijn gereduceerd. We zijn daarna ook op andere locaties overgegaan op het gebruik van de apparatuur van Less2care.

    Betty Munnik Vecht en IJssel
  • Inovum ging op zoek naar Arbo vriendelijker transport van afval dat tevens onaangename lucht zou verminderen. De oplossingen van Less2Care bleken een fantastische ervaring! Bewoners, bezoek en personeel zijn meer dan tevreden hierover. Transport is afgenomen met 50% en er is geen vieze afvallucht meer.

    Paul Verdonkschot Inovum
  • Less2Care gaf ons vrijblijvend een inventarisatie van onze afvalstromen en legde uit welke rendementen te behalen zijn door de inzet van nieuwe technieken. Het enthousiaste verhaal van Less2Care bleek in de praktijk ook te werken. Het volume en de nare lucht namen drastisch af – evenals de facturen van de afvalverwerking.

    Sandra van der Velden Woonzorgflat Brandsen